Share:
SEO

Cat de important este SEO Tehnic

SEO Tehnic iti sprijina site-ul, la fel cum scheletul uman sprijina restul corpului. Asa ca trebuie sa fii serios cand vine vorba de acest procedeu.

Majroitatea incepatorilor in blogging folosesc diferite teme WordPress fara sa le analizeze si sa-si dea seama ca au un impact negativ asupra SEO prin intermediul codului.

Asa ca primul sfat in ceea ce priveste SEO Tehnic este sa ai grija cand iti alegi tema, plugin-urile, add-onurile si asa mai departe.

De ce este important SEO Tehnic?

noua tehnica seo

Ar putea fi un factor pe care il cunosti destul de bine, dar adevarul este ca aspectul tehnic al fiecarui site este important pentru Google.

CSS-ul ascuns, tagurile de titlu, timpul de incarcare a website-ului, Sitemap-ul XML, dar si design-ul responsive toate alcatuiesc SEO Tehnic si sunt importante pentru Google.

Chiar daca esti sau nu programator, nu conteaza, fiindca chiar si un incepator poate sa modifice cateva lucruri la site cu ajutorul tutorialelor de pe internet pentru a-l imbunatati.

Creezi continut pe blog si probabil faci si guest post-uri pe alt blog, dar acest lucru nu tine de SEO tehnic.

Iata ce inseamna fiecare tip de SEO :

tehnical seo

SEO OffPage – aspectul de SEO ce are legatura in principal cu linkurile inbound de la alte site-uri catre website-ul tau. Linkuri naturale de la website-uri cu autoritate si relevante actioneaza ca un vot de incredere independent, ce ajuta motoarele de cautare sa aiba incredere in site-ul tau mai mult.

SEO OnPage – aspectul de SEO ce are legatura in principal cu continutul site-ului si cat de bine este optimizat pentru cuvintele cheie relevante furnizand o experienta buna a utilizatorilor.

SEO Tehnic – aspectul de SEO ce se concentreaza la cat de bine pot roboteii motoarelor de cautare sa iti acceseze website-ul si sa indexeze continutul.

Acum cu siguranta ai inteles diferenta dintre cele 3 aspecte SEO. Este important sa le folosesti pe toate, fiindca daca te concentrezi doar pe continut, alte elemente de folosire a site-ului cum este audienta, tehnologia si design-ul vor suferi.

In principiu, SEO Tehnic pur si simplu aseaza o fundatie puternica pentru a-i oferi continutului tau cea mai buna sansa pentru a se clasa bine pe anumite cuvinte cheie.

Exista cativa pasi prin care poti sa-ti faci arhitectura site-ului puternica si sa aiba un impact pozitiv asupra strategiei tale SEO de continut :

1.Creeaza un Sitemap XML si unul HTML

sitemap google

Dureaza foarte mult sa ti se indexeze continutul ? Ei bine acest lucru se intampla cand paginile tale nu sunt usor de accesat pentru robotii de la Google.

Robotii de la Google nu le descopera probabil pentru ca site-ul tau e nou si nu are linkuri din retele sociale sau alte site-uri pentru a fi usor de descoperit.

Un sitemap este un fisier care iti conecteaza toate paginile interne, facandu-le usor de accesat si indexat de robotii de la Google.

Exista doua tipuri de sitemap-uri ce pot fi realizate, unul este HTML si celalalt este XML.

Sitemap-urile HTML sunt realizate in special pentru utilizatori, insa pot fi accesate cu usurinta si de robotii de la Google.

Pe cealalta parte un sitemap XML este un fisier text. Are un singur URL pe link. Acest tip de sitemap este generat doar pentru robotii de la Google, ci nu pentru oameni.

Un sitemap XML nu poate contine mai mult de 50,000 de URL-uri sau 50 de MB, asa ca daca ai un site foarte mare va trebui sa ai mai multe sitemap-uri.

Exista diferite modalitati de a genera un sitemap. Poti folosi un plugin pentru WordPress, precum Google XML Sitemap sau All-in-One SEO.

In cazul in care nu esti pe wordpress, cauta pe Google „sitemap generator” si tot ceea ce trebuie sa faci este sa introduci url-ul intr-unul din acele site-uri si vei avea un sitemap generat.

Dupa ce ai realizat un sitemap, va trebui sa-l trimit catre Google din Google Search Console.

Din Google Search Console intri la Crawl->Sitemaps si iti adaugi toate sitemap-urile pe rand, folosind butonul „Add/Test Sitemap”.

2. Scapa de erorile de accesare

erori de accesare

Un alt aspect important pentru SEO Tehnic este sa scapi de erorile de accesare, lucruri ce previn Google sa iti descopere paginile proaspete, accesarea si distribuirea lor catre public.

Vei vrea sa-ti optimizezi pagina corespunzator. Cu cativa pasi poti face asta:

Intra in Google Search Console, navigheaza la „Crawl – Crawl errors”.

De acolo poti repara toate erorile de accesare in grup. Daca ai un site mare poti gasi o multime de pagini pe care Google are probleme sa le acceseaze.

Tine minte un singur lucru : SEO este un proiect pe termen lung, asa ca modificarile pe care le faci acum se poate sa nu se vada pana in urmatoarele 2 luni, insa ai rabdare, fiindca rezultatele nu vor inceta sa apara.

 

Cele mai citite