Share:
CRO

Flat Design si cresterea conversiilor

Design-ul Plat sau Flat Design este cu usurinta unul dintre cele mai populare din spatiul interfetei utilizatorilor.

In special in ultimii ani, flat design-ul a iesit tot mai mult in evidenta. Chiar si cele mai mari companii l-au abordat.

Flat Design-ul ne poate ajuta sa imbunatatim experienta utilizatorilor pe website sau aplicatii. In schimb, poate avea efect in cresterea numarului de conversii.

Ce este Flat Design-ul ?

Acesta este o abordare de design ce implica crearea ilustratiilor minimaliste in doua dimensiuni pentru interfata de mobil si cea de web.

Iata cum se face :

Flat design-ul te ajuta sa scapi de stilurile care nu sunt necesare si elementele care ofera o iluzie de tridimensional.

Design-ul Plat tine de corpuri vioi, atat in culori sobre, cat si deschise. Chiar si fonturile folosite in design-ul flat sunt majoritatea sans-serif.

Iata un exemplu de website cu design plat :

design flat

Design Plat 2.0

flat design 2.0

Rezolvand problemele de utilizare asociate cu el, design-ul flat a evoluat mult in timp. A devenit semi-plat.

Desi abordarea design-ului plat 2.0 este inca plata, foloseste layere, contraste si umbre in adancime pentru a oferi un indiciu de adancime in interfata.

Acum ca ne-am familiarizat cu abordarea, sa vedem la ce ajuta:

1.Imbunatateste citirea

Una dintre avantajele design-ului flat este imbunatatirea citirii. Aceasta abordare de design permite utilizatorilor sa vada si sa inteleaga continutul de website cu usurinta.

Acest design inlocuieste imaginile complexe cu iconuri si vectori simplificate. Iconitele Flat si textul care ii acompaniaza face usor ca utilizatorii sa imbratiseze orice concept.

Mai mult decat atat, design-ul flat empatizeaza o tipografie clara si fonturi sans-serif. Fundalul textului este alcatuit normal dintr-o singura culoare.

In design-ul flat, continutul este cel mai important.

Daca apelati la un design plat veti fi capabil sa inlaturati informatiile care nu sunt necesare si sa imbunatatiti citirea.

Cu ajutorul design-ului plat, educarea utilizatorilor devine usoara. O data ce utilizatorii stiu despre produsul sau serviciul tau mai multe, sansa de conversie a acestora creste.

2.Scapi de distrageri

Design-ul flat tine in totalitate de minimalizare, acesta se lipseste de elementele ce nu furnizeaza valori utilizatorilor. Scopul este sa concentreze atentia utilizatorilor asupra continutului prim a website-ului.

Accesand website-uri ce au design flat putem vedea ca nu suntem distrasi de alte elemente decat cele necesare si utile pentru noi.

3.Scade Timpul de Incarcare a Paginilor

Paginile si aplicatiile care se incarca greu sunt foarte iritante. Utilizatorii tind sa iasa repede de pe website.

Cand nu poti taia din continutul pe care doresti sa-l afisezi utilizatorilor, va trebui totusi sa-ti mentii website-ul rapid, fie poti pierde din calitate cu imagini de rezolutie slaba sau poti folosi design-ul flat.

Comparat cu website-urile care se folosesc de imagini si elemente grafice grele, design-ul flat se incarca mult mai repede. Cu absenta gradientilor, fonturilor serif si alte proprietati de genul, elementele flat sunt mult mai mici in dimensiuni.

Elementele web cu dimensiuni mai mici se incarca mai repede. Chiar si cei de la Google si-au schimbat logo intr-unul sans-serif, pentru a reduce dimensiunea acestuia si a optimiza timpul de incarcare.

4.Avantajul SEO

Timpul de incarcare a website-ului joaca un rol important in determinarea clasarii website-ului in pagina de rezultate Google.

Intrucat design-ul plat scade timpul de incarcare a website-ului, ajuta website-urile pentru a se clasa mai bine in Google.

Website-urile cu flat design au sanse mai mari sa apara in SERP-urile de top, asa ca este evident ca majoritatea detinatorilor de website sunt mai inclinati sa faca aceasta transformare.

Concluzii :

Design-ul flat este trend-ul de design ce domina pe web si spatiul mobil in prezent. Cunoscut ca fiind cel mai bun pentru imbunatatirea experientei utilizatorilor, design-ul flat are mult mai multe beneficii dupa cum v-am prezentat si mai sus.

Am vazut giantii industriei incorporand flat design si profitand de aceste beneficii.

flat design vs realism

Cele mai citite