Share:
Trafic

Traficul aduce rezultate in Google

Traficul este sangele website-ului tau. Una dintre cele mai puternice modalitati sa-ti cresti traficul website-ului este prin intermediul blogging-ului.

Cu cat vei publica articole pe blog mai utile, cu atat mai mult trafic vei genera, fiindca Google face anumite presupuneri.

De exemplu, daca website-ul tau contine continut folositor, furnizeaza raspunsuri la intrebarile utilizatorilor, este usor de navigat si oamenii vor sa-l viziteze. Mie unul mi se pare destul de corect.

Nu ar trebui sa te mire faptul ca Google iti poate folosi datele de trafic sa ia decizii in ceea ce priveste clasarea ta in Google.

Multi experti SEO nu sunt de acord cu acest lucru, datorita faptului ca majoritatea dintre ei petrec mai mult timp sa construiasca linkuri decat sa testeze.

In acest caz cu aproximativ 3 ani in urma cand Google a scos update-ul algoritmului Panda, se concentrau sa scape de continut de slaba calitate. Acest lucru inseamna ca daca nu furnizai calitate utilizatorilor tai, site-ul tau ar fi putut sa fie penalizat, iar multe dintre site-uri chiar au fost.

Pe acea vreme, erau website-uri care se bucurau de trafic extraordinar. Website-uri ce au autoritate foarte mare continua sa domine motoarele de cautare datorita faptului ca genereaza milioane de vizitatori in fiecare luna.

Cand furnizezi valoare, vei observa ca 8% din traficul tau va genera 41% din venitul tau. Traficul este un instrument de masurarea a utilizatorilor, deoarece are legatura cu activitatea acestora.

Expertii de la Moz au efectuat un studiu sa determine cum se coreleaza acesti termeni de masurare bazati pe utilizator cu clasarea in Google.

Dan Petrovic a scos in evidenta cum Google poate folosi termeni de masurare interactivi pentru a clasa paginile web in timp ce motoarele de cautare devin tot mai complicate, in timp ce se concentreaza in principal pe intentia utilizatorilor.

Cei de la Moz au examinat atat traficul direct, cat si cel organic pe o perioada de 3 luni a unui website si au descoperit ca, cu cat primeste mai mult trafic, cu atat mai tare tinde sa se claseze mai bine in rezultatele organice Google.

Multi detinatori de website-uri au probleme cand au avut probleme cand au incercat sa manipuleze clasarea cautarilor. Dar in realitate, indiferent de cat de dificil ar fi SEO, este vorba de un singur lucru, si anume valoare.

Cu cat oferi mai multa valoare cu atat primesti mai multa valoare.

Brandurile studiaza audienta sa stie ce isi doreste, cerceteaza cuvinte cheie profitabile si usor de urcat si apoi incearca sa ajunga la blogurile din industrie cu ajutorul email-urilor.

Pentru a-ti creste traficul trebuie sa te concentrezi pe lucrurile fundamentale din SEO. Trebuie sa faci cercetare de cuvinte cheie, sa optimizezi website-ul pentru acele cuvinte cheie intr-un mod natural si sa dezvolti o strategie SEO definitiva care atrage vizitatorii potriviti.

Vei vedea ca traficul website-ului tau poate creste prin blogging. Blogging-ul este cel mai important factor de clasare, pe cand SEO este pe locul 2.

creste traficul web

Ce factori sa folosesti in cresterea traficului ?

  1. Blogging
  2. SEO
  3. Alte tipuri de marketing (landing page-uri)
  4. Retele Sociale (Facebook, LinkedIn, Twitter)
  5. Campanii de Email Marketing
  6. Reclame Platite (Google Adwords)
  7. Altii

Ca si blogger ai putea vedea fluctuatii in cautari, insa acest lucru este normal. Daca ti-ai construit un website corect si ai publicat consistent articole ce ajuta si sunt utile, nu trebuie sa te ingrijorezi.

In principiu daca ai trafic ai si rezultate in cautari. In timp ce website-ul tau incepe sa atraga vizitatori unici, poti sa imbunatatesti alti termeni de masurare pe care Google ii foloseste pentru a calcula clasarea in cautare :

A. Timpul pe Website

timp petrecut pe site

Esti capabil sa tii vizitatorii pe website? Acesta unul din factorii importanti pe care Google ii ia in considerare cand claseaza un website.

O pagina dificil de navigat sau folosit poate sa faca rau uni website, reducand timpul pe site, paginile vizualizate si bounce rate-ul.

In principiu cu cat un utilizator sta mai mult pe site de indata ce a facut click pe rezultatul cautarii sale, cu atat website-ul este considerat mai de calitate.

Daca poti sa cresti timpul mediu petrecut pe site a unui vizitator, vei creste calitatea website-ului si clasarea in Google.

Nota : Concentreaza-te sa aduci trafic din tara pentru care vrei sa vinzi, nu din China sau Rusia, fiindca nu iti va fi de nici un ajutor.

B. Traficul Direct prin Chrome

trafic direct

De unde vine traficul are un impact puternic in clasarea din Google. Traficul Direct vine de la oameni ce deja iti cunosc si au incredere in brandul tau.

Google apreciaza site-urile care au trafic direct, fiindca furnizeaza valoare. Mai important, vizitatorii directi petrec cel mai mult timp pe site.

Exista o multime de browsere, insa utilizatorii de Chrome pot beneficia de tratament special, probabil datorita faptului ca Google a facut Chrome.

Website-urile ce genereaza o multime de vizitatori directi, mai ales din Google Chrome sunt percepute ca fiind de calitate inalta. Acest lucru poate ajuta la imbunatatirea performantei SEO pe termen lung.

Nota : Pentru a cretste traficul direct trebuie sa faci un singur lucru bine, si anume sa furnizezi o experienta a utilizatorului exceptionala.

C. Click-urile Organice

analiza google

Primul rezultat din Google primeste 33% din traficul de cautare. Un procent destul de mare daca ma intrebi pe mine. Cu cat te clasezi mai bine cu atat vei genera o rata de clickuri si trafic mai mare pe website-ul tau.

Cand incepi sa aduci vizitatori pe website-ul tau, vei avea mai multi oameni ce vor da click pe linkurile tale din rezultatele cautarilor. Acest lucru te poate ajuta la imbunatatirea calitatii website-ului.

Indiferent daca majoritatea vizitatorilor de pe site-ul tau vin din surse directe, trafic platit sau retele sociale, activitatile acestor utilizatori vor trimite un semnal catre Google.

In schimb, Google va incepe sa iti claseze paginile web mai bine datorita clickurilor generate din cuvintele cheie long-tail.

Aceste fiind spuse este evident faptul ca daca iti cresti traficul, cu siguranta iti vei imbunatati clasarea in cautare.

Te sfatuiesc cu toate acestea sa ai rabdare, fiindca lucrurile bune vin in timp.

Cele mai citite